Akciona kamera na telefonu i to ispod 300 evra


Motorola One Vision Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija

Motorola One Action je povoljan Android telefon sa sjajnom karakteristikom – super stabilzacijom čak i kod širokugaonog snimanja. Nešto ovako slično ima ima premijum model Galaxy S10, ali po znatno većoj ceni, a čak i da vam snimanje video zapisa nije posebno bitno ovaj telefon je sasvim solidan.

To bi, u dve rečenice bili utisci o Motorola One Action telefonu koji je kod nas stigao odmah nakon premijere i prodaje se po ceni od 32.990 dinara.

Kod dizajna najpre u oči upada displej koji ima odnos strana 21:9 pa se telefon sa ekranom od 6,3 inča čini dosta duguljastim, ali kako nije preširok, telefon lepo leži u ruci i vrlo je prijatan za korišćenje. Rupa na mestu za prednju kamere smeštena je u gornji levi ugao kako bi se ekran maksimalno iskoristio. Nešto je veća, ali ne remeti previše izgled uređaja. Vredi primetiti da je ostavljen ulaz za klasične slušalice što je u poslednje vreme plus na kom svi insistiraju. Malo manje impresivna jeste plastična poleđina telefona koja međutim tek neznatno umanjuje njegov izgled.

One Vision ima trostruku kameruFoto: Vlada Živojinović / RAS Srbija
One Vision ima trostruku kameru

Telefon ima sve ono što su korisnici Motorole navikli, a što odvaja uređaje ove kompanije od ostalih. Najpre, to je moto akcija. Možete jednostavno jednim pokretom zgloba da otvorite kameru ili sa dva pokreta na dole aktivirate blic. Tu je novi, redizajnirani One Button navigation, za navigaciju a jedan od najbitnijih novitet je moto ekrana koji omogućava brz pregled notifikacija i novosti bez otključavanja telefona. 

Motorola One Action ima bateriju od 3500mAh i to je dovoljno za celodnevno korišćenje pa čak i da dan završite sa dodatnih 20 do 30 procenata.

E, sada ono najvažnije – kamera. Sudeći po imenu, jasno je da je ovo telefon namenjen onima koji žele da prave snimke i fotografije iz pokreta. Telefon ima tri kamere, a fokus je ma akcionoj kameri od 16MP koja pokriva ugao od 117 stepeni, snimajući tako ultraširoke kadrove uz dodatak super stabilizacije. Uz to Motorola je omogućila da su senzori za stabilizaciju postavlejni horizontalno što znači da više ne morate da rotirate telefon da biste snimili položeni video, odnson video u odnosu 16:9. Ovo je i te kako dobra stvar jer se telefon vrlo jednostavno i udobno drži u jednoj ruci tokom snimanja, ne morate da koristite obe ruke što znači da ste slobodni za akciju.

Kod fotografija, sve tri kamere ovog telefona rade dosta dobar posao, pre svega kada je u pitanju slikanje po dnevnom svetlu. Detalji su dosta vidljivi a oštrina slika je sasvim pristojna. Noćne fotke su malo manje kvalitene od onih dnevnih, ali sasvim prihvatljive kada se uzme u obzir u kom cenovnom rangu se nalazi Motorola One Action.

Pored glavna kamera od 12MP koja sadrži autofokus za detekciju lica (PDAF) i stavlja predmet u fokus tu je još i treća kamera od 5MP kojom se lako postiže i dodaje prirodni efekat zamagljenosti fotografije gde je takođe moguće podesiti intenzitet ili oblast koja je u fokusu na fotografiji za dosta dobre portete.

Motorola One ActionFoto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Motorola One Action

Iako je akcenat na videu i fotografijama, ova telefon i ostale funkcije obavlja dosta dobro i dobija visoku prelaznu ocenu. Radi na Android One platformi. Ima memoriju od 128 GB i opciju za dodavanje microSD kartice koja čuva 512 GB podataka kao i 4GB RAM. Pokreće ga solidni i dosta dobri Samsungov Exynos 9 Octa čip koji omogućava lak prelazak sa plikacije na aplikaciju, agilan rad i dovoljnu brzinu.

Kada se podvuče crta, One Action je zanimljiv i prilično kvalitetan telefon. Ima dovoljno inovacija da biste se odlučili baš za njega u moru telefona koji su u tom cenovnom rangu a ukoliko telefon koristite i kao fotoaparat definitivno nećete pogrešiti.

Izvor:Blic