Blokada za košarkaše „Prve petoletke“ na Jarinju


Košarkaši „Prve petoletke“ trebalo je večeras u Severnoj Mitrovici da odigraju utakmicu prvog kola plej-ofa Druge srpske lige protiv košarkaša „Trepče“.

Vest je, na svom Fejsbuk profilu, potvrdio košarkaš Trepče Igor Dašić, koji je istakao da zaustavljanje sportista mora da prestane.

„Moji saigrači iz KK Trepča nisu u mogućnosti da odigraju večeras prvenstvenu utakmicu u Kosovskoj Mitrovici jer ekipi KK Prva petoletka iz Trstenika nije dozvoljeno da pređu administrativni prelaz na Jarinju. Inače, niko od sportskih klubova nije reagovao na moju inicijativu niti su dali podršku da se ovaj problem reši. Ovo mora da prestane!“, poručio je Dašić.

Dašić je rekao da su iz Košarkaškog saveza insistirali da se utakmica odigra u najkraćem mogućem roku u Raški.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je ovu zabranu kao „delikt protiv savremenih civilizacijskih vrednosti i zdravog razuma“.

Kancelarija zahteva da se na Kosovu i Metohiji omogući sloboda kretanja, a srpskom narodu „konačno prizna pravo na život bez pritisaka i provokacija“.

Od međunarodne zajednice se traži da prestane da toleriše „samovoljno postupanje Prištine usmereno ka obespravljivanju i zastrašivanju Srba“.Izvor:RTS