Borelj još ne otkriva ime specijalnog izaslanika


Žosep Borelj je u telefonskom razgovoru sa Aleksandrom Vučićem rekao da namerava da imenuje specijalog predstavnika koji će se baviti i dijalogom Beograda i Prištine i regionom Zapadnog Balkana.

Ocenio je i da to imenovanje pokazuje važnost koju „EU i on lično daju regionu, njegovoj stabilizaciji i napretku na EU putu“.

„Žosep Borelj je podsetio na činjenicu da će on lično ostati angažovan i snažno posvećen evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, kao i ulozi glavnog pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine“, navodi se u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove prosleđenom Tanjugu.

Na pitanje da li je bilo reči o „konkretnim imenima“ za poziciju specijalnog predstavnika u Evropskoj službi, kažu da ne žele da ulaze u detalje.

Dodaje se da je Visoki predstavnik tokom dana obavio i odvojene telefonske razgovore sa Hašimom Tačijem i Aljbinom Kurtijem.

„Svi telefonski pozivi su nastavak razgovora koje je Visoki predstavnik imao u Beogradu i Prištini tokom januara“, zaključuju u Evropskoj službi za spoljne poslove.Izvor:RTS