DVE BRUTALNE LIKVIDACIJE ZA 10 DANA Ubijeni muškarci nisu bili poznati policiji, ali je utvrđeno da imaju JEDNU ZAJEDNIČKU STVAR


Eksplozija na CetinjuFoto: Vijesti / screenshot

Muškarac koji je ubijen juče bombom postavljenom ispod automobila u Crnoj Gori je Cetinjanin Pero Muhadinović (51). On je likvidiran na svega stotinak metara od kuće u kojoj je živeo.

Eksplozivna naprava podmetnuta pod Muhadinovićev “džip”, aktivirana je oko 12.40 časova, dok je pedesetjednogodišnjak prolazio Bulevarom crnogorskih junaka.

Kako prenose crnogorski mediji, telo Muhadinovića satima je bilo u raznetom automobilu dok je na mestu zločina trajao uviđaj. Od siline eksplozije delovi “džipa” razleteli su se i po stotinu metara niz ulicu.

IlustracijaFoto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija
Ilustracija

U eksploziji je lakše povređeno dete koje se u tom trenutku kretalo ulicom. Ono je, srećom, zadobilo samo ogrebotine od delova automobila koji su leteli od siline eksplozije.

Prijatelj pripadnika kavačkog klana

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je Muhadinović dobar prijatelj nekoliko pripadnika ozloglašenog kavačkog klana čiji je vođa, Slobodan Kašćelan pre nekoliko nedelja izašao iz zatvora.

Međutim, ubijeni Muhadinović nije bio evidentiran kao bezbednosno interesantno lice, tvrdi rukovodilac Odeljenja bezbednosti Cetinje Igor Popović.

– Ne mogu sad ništa da kažem. Radimo, preduzimamo aktivnosti na tom predmetu… Po operativnim saznanjima, on nije bio bezbednosno interesantna osoba – kazao je on.

On je dodao i da policija preduzima intenzivne aktivnosti na rasvetljavanju ovog događaja i identifikaciji počinilaca.

Lokalni mediji preneli su i da je cetinjska policija zatražila pomoć kolega iz drugih gradova, a da su odmah nakon eksplozije blokirali sve seoske puteve ka Čevu, Nikšiću, Danilovgradu, Kotoru…

Dojava, pa eksplozija

Policija pokušava da utvrdi na koji način je aktivirana bomba ispod automobila Muhadinovića, a prema do sada poznatim informacijama najverovatnije daljinskim upravljačem. Jasno je da su ubice pratile Muhadinovića i dobro znale njegovo kretanje. Najverovatnije je da je neko dojavio da je izašao iz kuće i seo u automobil, a onda je, dok je bio u vožnji, eksplozivna naprava aktivirana.

Koji eksploziv je korišćen znaće se nakon veštačenja tragova u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Druga likvidacija na Cetinju za 10 dana

Na Cetinju je pre svega 11 dana ubijen i Andrija Gazivoda, a istraga o tom slučaju je u toku.

Gazivoda je bio ribolovac, a ubijen je sa čak 14 hitaca iz „heklera“ ispred teretane na Cetinju. Nakon ubistva saslušano je desetak osoba za koje se sumnjalo da imaju nekakve veze sa ubistvom.

Andrija Gazivoda
Andrija Gazivoda

Bio je poznat u Crnoj Gori kao podvodni ribolovac, a policija je još ispitivala kontakte i poslove Gazivode, kako se istragom utvrilo da li se nekome zamerio, kao i to sa kim je sarađivao. Pojedini crnogorski i srpski mediji objavili su da, uprkos tome što nije bio pripadnik tamošnjih klanova, makar po policijskim evidencijama, imao je određenu bliskost sa osobama iz tog miljea. Crnogorska „Pobjeda“ precizirala je da je reč o pripadnicima kavačkog klana.

Andrija Gazivoda
Andrija Gazivoda

Uz to, sam način likvidacije Gazivode, to jest činjenica da je sa više hitaca u glavu i grudi ubijen u sačekuši ispred Sportskog centra „Lovćen“ ukazuje na to da ubistvo liči na mafijaške obračune koji proteklih nekoliko meseci divljaju u Crnoj Gori.

Gazivoda je sebe na društvenim mrežema predstavljao kao ribara i lovca, sa mnoštvo fotografija sa raznih takmičenja gde je, po svemu sudeći, osvajao priznanja. Zanimljivi podatak u istrazi jeste taj da je Cetinjanin bio poznat po tome što se zalagao protiv ribolova, a tamošnja javnost upoznala ga je kada je umalo postao žrtva takozvanih dinamitaša koji na nedozvoljen način eksplozijama ubijaju i love ribu.

Ni Gazivoda ni Muhadinović nisu bili poznati organima reda, ali su obojica bili bliski pripadnicima kavačkog klana i upravo ih je to, možda, koštalo života…

Izvor:Blic