Idealan odnos cene i kvaliteta: Srpska banja proglašena za jednu od najboljih u Istočnoj Evropi


Britanski dnevni list „Gardijan“ svrstao je Atomsku banju iz Srbije medju 10 top destinacija za SPA odmor u Istočnoj Evropi, koja nudi najbolji odnos cene i kvaliteta.

Atomska banja, stara 2.000 godina, ima vodu bogatu sumporom i natrijumom, sa tragovima uranijuma i radona, od koje posetioci blistaju kao nikada pre, piše britanski list.

„Gardijan“ navodi i da je hidroterapija glavni adut ove banje, ali da treba probati i masažu, limfnu drenažu i elektroterapiju koje takodje imaju snažno lekovito dejstvo, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

„Okružena šumom od belog jasena, lipe i hrasta, Atomska banja nudi pravu dozu zdravlja“, piše list i dodaje da je Srbija bogata banjama koje potiču iz rimskog ili osmanlijskog perioda i koje su medju najmanje skupima u Evropi.

Osim Atomske banje, na spisku su se našle Istarske Toplice u Hrvatskoj, spa Dudince u Slovačkoj, spa Banjište u Makdoniji, Bukfirdo u Mađarskoj, Truskavec u Ukrajini, Banja Herkules u Rumuniji. Na trećem mestu našao se Sanatorijum Ozerni u Belorusiji, na drugom Karlova Studanka u Češkoj i kao najbolja proglašena je banja Ciplice u Poljskoj.

Izvor:B92