ISTRAGA NAPADA NA KOVAČEVIĆA Da li su na poznatog fudbalera pucali PROFESIONALCI koji su podmetnuli pištolj da zavaraju trag?


Untitled-1 novoFoto: screenshot

Misteriju napada na Darka Kovačevića (46), bivšeg fudbalskog asa, na Božićno veče u Glifadi, elitnom atinskom predgrađu, grčka policija još nije razrešila pa detaljno proverava sve segmente života nekadašnjeg centarfora Crvene zvezde, ali i njegovih najbližih.

Kovačević je u prvom obraćanju javnosti posle napada naveo da on „nema neprijatelja“, ali policija ipak ne veruje u tu njegovu tvrdnju pa je istragu pucnjave na bivšeg prvotimca Proletera, Šefild venzdeja, Real Sosijedada, Juventusa, Lacija i Olimpijakosa, preuzelo, kako je “Blic” već pisao, Odeljenje za istragu ucena grčke policije.

Upravo to svedoči da istražitelji naziru da iza napada stoji ili pokušaj ucene ili iznude novca nekadašnjem fudbaleru, a sada funkcioneru atinskih crveno-belih. Kovačević je posle napada dao izjavu policiji, ali nije poznato koliko je bio voljan da otkrije da li je neko pokušao da od njega „izvuče“ novac i, ako jeste, čime mu je ta osoba pretila – da će povrediti nekog od njegovih najmilijih ili možda obelodaniti nešto što se ne bi dobro odrazilo na živote ni Darka, ni njegovih ukućana.

Darko kovačević kaže da nema neprijatelje i da ih nikada nije imaoFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Darko kovačević kaže da nema neprijatelje i da ih nikada nije imao

Upravo iz tog razloga se proveravaju i privatni, poslovni i finansijski kontakti Darkovih najbližih, da li se neko od njih možda nekome zamerio pa je ta osoba rešila da sve naplati od Kovačevića koji je tokom fudbalske karijere zaradio ozbiljnu sumu.

Kako navode grčki mediji, policija sada detaljno ispituje iz kog oružja je pucano na Darka Kovačevića. Ispred Kovačevićeve kuće, u elitnom pragrađu Glifada, tokom uviđaja posle napada nisu nađene čaure, iako je, kako se veruje, u njegovom pravcu ispaljen jedan hitac iz „gloka“. Zbog tog nedostatka čaura, u pojedinim medijima u Grčkoj pojavile su se informacije da nije pucano iz tog pištolja, koji je nađen u spaljenom automobilu „smart“ koji su napadači koristili, već iz drugog oružja. Ta teza, ukoliko je tačna, ukazuje da je napadač namerno taj pištolj ostavio u vozilu, podmetnuo ga, dok je pravo oružje, poneo sa sobom i verovatno ga se u međuvremenu otarasio.

Grci istražuju i odakle je napad na Kovačevića naručen, da li je centar u Grčkoj, gde Kovačević živi poslednjih godina, ili možda u domovini, Srbiji, gde često dolaze i gde je Darko imao jednogodišnji poslovni angažman u Fudbalskom savezu Srbije. Mediji u Grčkoj kao mogući motiv napada na Kovačevića potenciraju tuču u Beogradu, za koju tvrde da se dogodila početkom marta prošle godine, posle koje je navodno nađen krvav na ulici. Prema tvrdnjama grčkih medija, Kovačevića je navodno napala grupa huligana te je zbog toga i napustio FSS, a ne zbog poraza i igara reprezentacije narednih meseci, kako je obrazložio svoju odluku o povlačenju.

Detalji sa lica mestaFoto: Youtube / youtube
Detalji sa lica mesta

Darko Kovačević je napadnut u utorak uveče, kada je izašao iz kuće da bi preparkirao automobil. Napadač je istrčao iz mraka i ispalio hitac ka nekadašnjem fudbalskom asu, a Kovačević ga je ugledao i bacio se u stranu. Iako je Kovačević bio na zemlji, jer je prilikom pada povredio kolena, atentator mu nije prišao i ponovo pucao u njega, već je utrčao u „smart“ i pobegao sa mesta zločina, što, prema tvrdnjama grčkih medija koji se pozivaju ma policijske izvore, svedoči da mu nije bio cilj da ubije Kovačevića već da ga zastraši.

Napadač ukrao auto u Solunu, 500 kilometara od Atine

Grčka policija došla je do informacija koje potvrđuju da je napad dobro planiran, budući da je automobil „smart“ kojim je atentator pobegao sa mesta zločina pa ga zatim zapalio, ukraden u okolini Soluna, centra severne regije Grčke, udaljenog čak 500 kilometara od prestonice. Osim toga, tablice koje su stavljene na „smart“ ukradene su sa drugog vozila istog tipa, što potvrđuje da iza napada stoji ozbiljna kriminalna grupa.

Izvor:Blic