Iznenaenje za nove korisnike: Jo jedno Windows 10 upozorenje


Windows 10 se i dalje suoava sa mnogim problemima, a kraj Windows-a 7 znai da e milioni korisnika, ako ve nisu, uskoro prei na ovu verziju operativnog sistema, pa e i oni, kao i stari korisnici, morati da obrate panju na poslednje upozorenje o auriranju.


Izvor: B92, PCPress

Foto: depositphoto/ifeelstock

Foto: depositphoto/ifeelstock

Radi se o tome da je novo Windows 10 sigurnosno auriranje (KB4528760) prilino problematino, pa prvo pravi probleme oko instalacije i korisnike obavetava o grekama do kojih je dolo u okviru sistema, ali nigde pie nita o tome ta je izazvalo komplikacije.

Problem se tu ne zavrava, budui bug da utie i na restartovanje raunara, te pojedine kompjutere spreava da se ponovo pokrenu, te ih obavetava o problemu „0xc000000e„. Sa problemom se suoava sve vei broj korisnika, a komplikacije poinju onog trenutka kada se preuzme novo auriranje.

Neki korisnici su problem povezali sa Microsoft-ovom Connect aplikacijom, koja je ve neko vreme „u penziji,“ budui da je bug najvie pogodio one koji je imaju na svojim ureajima.

Microsoft jo uvek nije progovorio o problemu, a pogoenim korisnicima se preporuuje reinstalacija sistema, to je reenje koje je prilino nezgodno. Tako bi milione Windows 7 korisnika, koji ure ka Windows 10 verziji dok je besplatna, moglo da saeka neprijatno iznenaenje.

Izvor:B92