Mali sa MMF-om o reformi Poreske uprave


Sagovornici su se saglasili da transformacija Poreske uprave ide u dobrom smeru, kao i da se poštuju planirani rokovi.

Navedeno je da su na prethodnom sastanku percipirane tri ključne oblasti na kojima treba da se radi – IT reforma, razdvajanje osnovnih i sporednih delatnosti, praćena smanjivanjem broja filijala, kao i menadžment ljudskih resursa.

Kada je reč o razdvajanju osnovnih i sporednih delatnosti, kao i o smanjivanju broja filijala, ministar je istakao da je taj deo posla završen. Trenutno se radi na IT reformi, što podrazumeva i redizajniranje poslovnih procesa, naveo je Mali.

Ministar je rekao i da će u Poreskoj upravi biti zaposleni novi ljudi, kao i da je od ključne važnosti da se oni obuče i edukuju na pravi način, kako bi modernizacija te uprave bila sveobuhvatna i uspešna.

Mali je upoznao sagovornika i da bi krajem sledeće godine trebalo da počne izgradnja nove zgrade Poreske uprave, te da je već pronađena lokacija i urađeno idejno rešenje.

Dodao je da će to biti simbol novog početka za Poresku upravu.

Vespermen je istakao da MMF zadovoljan dosadašnjim rezultatima kada je reč o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave, te da ima još dosta posla, ali da je važno da se poštuju zadati rokovi.Izvor:RTS