Mladenovi o interesovanju Zvezde: Rano je za povratak u srpski fudbal


Bivi fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenovi otkrio je da se letos nije vratio u klub jer nije spreman za povratak u Srbiju.


Izvor: B92, Tanjug

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Mladenovi je trenutno lan poljske Lehije, a izjavio je da mu je drago to je Zvezda opet mona.

„Sa ljudima iz kluba sam otvoreno razgovarao, kao i uvek i rekao da nisam spreman za povratak u Srbiju. Drago mi je zbog Crvene zvezde, da se vratila gde joj je mesto. Super je da svake godine igra Ligu ampiona“, rekao je iskusni levi bek novinarima u Beleku, gde je sa klubom na pripremama kao i Crvena zvezda.

Kako je naveo, sada nema u planu da se vra u Srbiju, srpski fudbal, da sa Lehijom ima ugovor do leta i da e posle toga videti.

„Jednostavno, mislim da mogu da napravim jo neto vie u Evropi. Bilo je i uspona i padova. Nisam imao u karijeri srednji nivo. Ili sam bio top ili katastrofa“, prokomentarisao je svoju karijeru i dodao da je jasno da je Zvezda sada drugaiji klub u odnosu na vreme kada je nosio crveno beli dres.

„Moja generacija je igrala u najteim uslovima, bila je velika besparica“, podsetio je Mladenovi.

Kako istie, dolazak u Lehiju ispostavio se kao dobar potez.

„Prole sezone smo uzeli Kup Poljske. Nadali smo se potajno tituli, ali smo pali u plej-ofu. Pre toga u Standardu godinu i po dana nisam igrao fudbal, ali sam se vratio i to je najvanije. Doao sam i do reprezentacije, prezadovoljan sam, dajem sve od sebe da bih tamo bio. Velika ast za mene je biti u nacionalnom timu. To je neki znak da radim dobro i podstrek da nastavim. I za klub je jako vano to igram u reprezentaciji“, rekao je Mladenovi.

Upitan da li u martu Srbija moe do pobede u Oslu, u barau Lige nacija, kae da ne voli da pria unapred.

„Norveani su jaki, ali smo i mi. To nemojte nikad da zaboravite. Na meni je da igram dobro, da bih bio tu i odrao status reprezentativca. Sve je otvoreno“, poruio je Mladenovi.

Izvor:B92