Najbezbedniji telefon na svetu: Nikada niste uli za njega, a ovo je ve peti model


Raunari sa dvostrukim i multi butovanjem popularna su praksa kod iskusnih korisnika jer im omoguava da imaju nekoliko zasebnih „profila“. Mnogi koriste ovakve funkcije zbog bezbednosti, pa je pomalo iznenaujue to ovaj trend nije zaiveo i na mobilnim ureajima.


Izvor: B92, Tech Radar

Zato nam pravo iz Finske, zemlje koja nam je obezbedila jedan od najpopularnijih telefona ikada, Nokiju 3310, dolazi mobilni telefon Bittium Tough Mobile 2C.

Ovaj smartfon je vrst iznutra kao i spolja, ali to veto prikriva suptilnim dizajnom biznis telefona. Radi na dva operativna sistema – stabilnom Androidu 9 i sopstvenom Secure OS-u (koji je zasnovan na Androidu), a dolazi i sa besplatnim Yubiko 5 NFC sigurnosnim kljuem.

Dva operativna sistema su potpuno odvojeni jedan od drugog, a ureaj poseduje i stalno ukljuen VPN i podrku za sopstveno Bittiumovo upravljanje mobilnim ureajima. teta to nije ukljuena zatita mobilne krajnje take.

Sam ureaj je i MIL-STD-810G i IP67 sertifikovan, to znai da sigurno moe da izdri pokoji udarac. Takoe, dolazi i sa reimom privatnosti koji se moe aktivirati jednim pritiskom na dugme, onemoguavajui Bluetooth, mikrofon i kameru.

Podaci o ceni jo nisu dostupni, ali s obzirom na to da Tough Mobile 2 kota oko 1.400 evra, novi model 2C ne bi smeo da bude jeftiniji od toga.

Bittium mobilni telefoni, inae, nisu zastupljeni kod nas na tritu (bar ne zvanino), ali imaju veliki ugled u poslovnom svetu upravo zbog svoje bezbednosti. Do sada su izali modeli Bittium Tough Mobile, Bittium Tough Mobile R, Bittium Tough Mobile C, Bittium Tough Mobile 2 i ovaj, najnoviji, Bittium Tough Mobile 2C

Izvor:B92