Najtraženiji novitet na sajmu CES je


CES Foto: Tanjug/AP

Zaboravite robote i veštačku inteligenciju, najtraženiji proizvod na ovogodišnjem CES je privatnost.

Nekoliko najvećih tech kompanija su na ovogodišnji sajam u Las Vegasu naglasak stavili upravo na bezbednost podataka korisnika i čuvanje njihove privatnosti, piše CNN.

Google je najavio da je dodao još dve glasovne komande na svoj sistem virtualnog asistendata upravo kako bi se sačuvala privatnost korisnika kada koriste glasovno upravljanje. Na primer, od sada može da se kaže Google asistentu da zaboravi ono što je čuoa ako ste ga slučajno aktivirali uz pomoć nove komande: „Hey Google, that wasn’t for you.“ Takođe, ako pitate „Hey Google, are you saving my audio data?“ on će avam reći više p sigurnosnim opcijama i dati mogućnost da promenite podešavanja ili izbrišete nešto što ne želite da ostane sačuvano.

I Fejesbuk je poradio na privatnosti svojih korisnika i to kroz novu verziju „Privacy Checkup“ kome je cilj da svima koji imaju Facebook detaljno kontrolišu ko sve može da vidi ono što šeruju, kako se njihove informacije dalje koriste…

RingFoto: Tanjug/AP
Ring

Ring, kompanija koja se bavi osgiranjem a čiji je vlasnik Amazon, najavila je apdejt za svoj softver koji omogućava korisniku da izabere da li će direktno deliti svoje sigurnosne snimke sa policijom ili ne jer je i to nedavno bilo na meni kritike.

I Apple je na CES na jednom od svojih panela govorio o privatnosti korisnika iako nisu uneli neke nove promene kod svojih uređaja.

Ostaje da vidimo da li sve ostaje samo na ovim najavama ili će se opet pojaviti neki skandal poput Kembridž analitike kada je isplivalo na površinu da je Fejsbuk dao trećoj strani podatke sa naloga više od 50 miliona korisnika.

Izvor:Blic