Naša država je Srbija, nemamo rezervnu


Srpska lista održala je u Zubinom Potoku još jedan predizborni skup.

I današnji skup je, kako su istakli predstavnici Srpske liste, održan sa ciljem da se pokaže želja Srba za opstankom i snaga borbe za pravo na život, kulturu, identitet, dostojanstvo i samopoštovanje, prenosi Kosovo onlajn.

Rakić je, obraćajući se okupljenima, poručio da žitelji Ibarskog Kolašina najbolje znaju kako se za to treba izboriti.

„Mi smo mnogo toga učili od vas i zajedno smo stali pod jedan barjak, a to je naša država Srbija. Mi nemamo rezervnu državu kao tamo neki Brankovići. Naša država je Srbija i uvek će tako biti“, rekao je Rakić.

Nedelja 6. oktobar nije običan dan, već dan kada referendumski treba da damo odgovor na pitanje da li želimo da ostanemo ili da odemo odavde, da nas bude više ili manje, da li želimo da odbranimo naše interese“, poručio je sa skupa u Zubinom Potoku potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić.

Naglasio je da je odgovor na to pitanje „na broju 135 na kojem se nalazi Srpska lista“.

Jevtić je okupljenima u prepunoj sali Doma kulture u Zubinom Potoku rekao i da „Srbi sa juga Kosova gledaju na svoje sunarodnike na severu kao bedem, kao na branu poput one na jezeru Gazivode, kao odbranu onoga što je naš interes, a to je da Srba na prostoru Kosova i Metohije u budućnosti bude više.

„Naš interes je jedinstvo Srba bez obzira na to da li oni živeli južno ili severno od Ibra. Ovde u Zubinom Potoku smo zajedno i jedno i uz podršku naše države Srbije želimo da 6. oktobra jasno poručimo onima koji bi da nas dele da im to neće uspeti“, rekao je Jevtić.

Poziv Kolašincima da u što većem broju izađu 6. oktobra na birališta, kako bi Srpska lista osvojila svih deset mandata, uputio je i gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović.

„Verovali ili ne ovi izbori su sudbonosni, jer se 6. oktobra odlučuje šta će biti sa nama. Ne znam ni sam koji su mi ovo izbori po redu, ali sam siguran da su ovi najznačajniji. Nekada sam bio lično, a sada sam zainteresovan za ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vulović i naglasio da „je svaki glas važan“.

Poziv da se glasa za Srpsku listu uputio je i hirurg u penziji Radimir Janković koji je pozvao sve birače da svoj glas daju Srpskoj listi i kandidatima koji će ih predstavljati u kosovskom parlamentu.

„Imam obavezu da moje Kolašince, gorštake, pozovem da 6. oktobra zajedno sa svojim najbližima što masovnije izađemo i podržimo našu Srpsku listu, jer je ona jedini garant opstanka i ostanka na ovim prostorima. Sve drugo je farsa“, poručio je Janković.

Stihovima Milana Rakića iz pesme „Na Gazimestanu“ program je upotpunio i glumac Prištinskog pozorišta Vladimir Jocović, a zvucima gusala i pesmom predstavili su se mladi guslar iz Brnjaka Milan Anđelković i članovi vokalno – instrumentalnog sastava „Mokranjac“ iz Gračanice.Izvor:RTS