Objavljen trenutak udara rakete u ukrajinski avion (VIDEO)


Raketa Ukrajinski avionFoto: screenshot

Američki „Njujork tajms“ objavio je video snimak u kojem se vidi trenutak kada je ukrajinski avion pogođen blizu aerodroma u Teheranu.

Na snimku se vidi manja eksplozija i avion, koji je nako toga nastavio s letom sledećih nekoliko minuta i okrenuo se prema aerodromu.

Američki zvaničnici prethodno su naveli da je „vrlo verovatno“ da je iranska protivavionska raketa oborila avion, usmrtivši svih 176 putnika i članova posade. I oni su pretpostavili da je napad mogao biti greška.

Ukrajinski avion, koji se srušio u sredu ujutru nedaleko od Teherana, pogodila je raketa ruske proizvodnje „Tor-M1“, objavio je prethodno američki nedeljnik „Njuzvik“, pozivajući se na neimenovane zvaničnike Pentagona, kao i američke i iračke obaveštajne službe.

Avion je oboren samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo balistički raketni napad na iračke vojne baze u kojima su smeštene američke trupe, usred sukoba sa Vašingtonom zbog napada američkog drona u kojem je ubijen general Revolucionarne garde Kasem Sulejmani.

U avionu je poginulo svoh 167 putnika i devet članova posade, a poleteo je za Kijev, glavni grad Ukrajine.

Poginula su 82 državljana Irana i 63 Kanađana, kao i državljani Ukrajine, Švedske, Avganistana, Nemačke i Britanije.

Izvor:Blic