Pokušao sam da pomognem, ruke su mi bile krvave, plakao sam, a NIKO NIJE STAO


Sudar u Nemačkoj poginuo Marko Zdravković iz LeskovcaFoto: Infranken.de / screenshot

Marko Zdravković (22) iz Brestovca kod Leskovca poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u noći između srede i četvrtka na autoputu nedaleko od Nirnberga u Nemačkoj. Prema prvim informacijama, njegov šef (27) upravljao je automobilom kojim su udarili u kamion i on je na mestu ostao mrtav, a Marko je podlegao teškim povredama dva sata kasnije u bolnici.

Foto: Infranken.de / screenshot

Vozač BMW-a je, prema pisanju nemačkih medija, vozeći putem klizavim od kiše u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i zakucao se u kamion sa zadnje strane. Staklo je bilo rasuto po celom putu. Vozač i njegov saputnik ostali su zaglavljeni u smrskanom automobilu.

Mladićima je nakon stravične nesreće prvi u pomoć pritekao Stefan Frike, video novinar koji se zatekao na putu između Najla i Nirnberga, pišu nemački mediji. Kako je ispričao za lokalni portal “Infranken”, odmah pozvao hitne službe i pritrčao da pomogne. Kada je video da vozač ne daje znake života, pokušao je da pruži pomoć suvozaču, dok su vozila prolazila pored njih.

Automobil kojim su se vozili Marko i njegov šef potpuno je smrskan u sudaruFoto: Infranken.de / screenshot
Automobil kojim su se vozili Marko i njegov šef potpuno je smrskan u sudaru

– Uhvatio sam se za glavu – niko se nije zaustavio. U nekom trenutku stigle su hitne službe, a do tada je oko 40 vozila jednostavno prošlo. Niko se nije zaustavio. Ruke su mi bile krvave i potekle su mi suze. Ne razumem šta je to sa ljudima – priča Frike.

U šoku: Stefan Frike pokušao je da pomogne MarkuFoto: Infranken.de / screenshot
U šoku: Stefan Frike pokušao je da pomogne Marku

Vozač BMW-a je poginuo na licu mesta, pišu nemački mediji, a Marka Zdravkovića su hitne službe prevezle u bolnicu gde su se lekari borili za njegov život, ali nisu, nažalost, uspeli da ga spasu. Vozač kamiona (46), sa kojim se sudario BMW je poljski državljanin, i on nije povređen.

Foto: Infranken.de / screenshot

Markova porodica u Brestovcu danas je saznala za stravičnu tragediju.

Pre desetak dana otputovao na posao u Nemačku: Marko ZdravkovićFoto: Facebook / Facebook
Pre desetak dana otputovao na posao u Nemačku: Marko Zdravković

– Otišao je da radi tamo na građevini pre desetak dana, porodica i prijatelji su u šoku, otišao je za boljim životom, a strašna sudbina ga je zadesila. Strašno je to što se dogodilo. Bio je izuzetno dobar i vredan mladić. Pokušali su da ga spasu, ali je preminuo posle dva sata u bolnici. Te kobne noći se vraćao sa posla zajedno sa kolegom koji mu je ujedno i gazda bio, na žalot i jedan i drugi su vrlo mladi i život je bio tek bio pred njima – ispričao je “Blicu” izvor blizak porodici.

Izvor:Blic