Pomoćnica direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo zaustavljena na Jarinju


jarinje foto tanjug_sava radovanovicFoto: RAS Srbija

Pomoćniku direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Dušici Nikolić na administrativnom prelazu Jarinje danas nije dozvoljeno da uđe na Kosmet.

– Svedoci smo nedemokratskog postupanja privremenih institucija u Prištini koje, bez ikakvog pravnog utemeljenja, nastavljaju da sprečavaju predstavnike Vlade Srbije da pružaju podršku svom narodu na Kosovu i Metohiji – izjavila je Nikolićeva.

Nikolićeva je poručila da Priština, uoči predstojećih izbora, nikakvim zabranama neće moći da razbije srpsko jedinstvo i obeshrabri Srbe, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

– Plaše se srpskog jedinstva i po svaku cenu žele da obeshrabre Srbe. Zato je važno da 6. oktobra pokažemo našu snagu, jedinstvo i srpski inat i pobedimo – poručila je Nikolićeva.

Proteklih dana Priština je u više navrata zabranjivala ulaske na Kosmet funkcionerima Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Prištine su ranije saopštili da su predstavnicima države Srbije zabranili da na bilo koji način učestvuju u predizbornoj kampanji.

Jarinje je administrativni prelaz između centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Izvor:Blic