Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM zaustavljen na Brnjaku


Tajić je za Televiziju Most izjavio da se na KiM uputio kako bi dao podršku srpskom narodu u borbi za očuvanje čvrstih i neraskidivih veza sa svojom državom Srbijom.

Kako je ocenio, sprečavanje predstavnika Kancelarije za KiM da budu sa svojim narodom je bahati čin samovolje Prištine i akt političkog obespravljivanje Srba.

„Priština neće nasiljem i zabranama sprečiti srpski narod da i ovoga puta da punu podršku Srpskoj listi i potvrdi svoju privrženost državi Srbiji, istakao je Tajić.

Privremena administracija u Prištini je juče saopštila da predstavnicima države Srbije nije dozvoljeno da na bilo koji način učestvuju u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu, nakon čega je Kancelarija za KiM poručila da je to još jedan dokaz da je srpski narod u pokrajini izložen stalnom političkom nasilju, kršenju ljudskih prava i nedemokratskom postupanju.

„U paničnom strahu od srpskog političkog jedinstva i nesalomive rešenosti našeg naroda da po svaku cenu očuva čvrste veze sa svojom državom Srbijom, predstavnici odlazeće privremene administracije u Prištini posežu za nepromišljenim i ekstremističkim potezima, kakvi su nezamislivi u bilo kojem demokratskom društvu“, saopštila je Kancelarija za KiM.

Na meti zabrana Prištine proteklih dana našli su se i drugi predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju – Damjan Jović, Dušan Kozarev i Petar Petković.Izvor:RTS