PORODICA IZ TRSTENIKA DOBRO POZNATA POLICIJI Sestrić vlasnika kafane priznao da je Marka gurnuo u smrt, a njegov ujak 15 meseci proveo IZA REŠETAKA


Marka Đurića, Trsteničana trgično nastradalog posle pijane svađe i tuče gostiju u lokalnoj kafani u Grabovcu nedaleko od tog grada, gurnuo je sestrić vlasnika kafane Dominika Dimića, Marko R. Inače, ova porodica je i ranije imala problema sa zakonom, pošto je Dimić izvesno vreme proveo iza rešetaka.

Iako se od samog početka mislilo da je za tragičnu smrt Marka Đurića osumnjičen Dominik Dimić, vlasnik kafane, na saslušanju u tužilaštvu njegov sestrić Marko R. ispričao je da je on taj čija je umešanost u svađu dovela do jezive tragedije.

Kafana u kojoj je došlo do incidentaFoto: Nenad Božović / RAS Srbija
Kafana u kojoj je došlo do incidenta

Kobne večeri na licu mesta uhapšeni su Dominik Dimić, njegov sestrić Marko R. i Andrijan Đ, kao i gost kafane Goran K, a tokom razgovora u policiji svi su se branili ćutanjem. Međutim, na saslušanju u tužilaštvu Marko R. je „promenio ploču“ pa je priznao da je on gurnuo Đurića, rekavši da je video gužvu ispred kafane i da je zbog toga istrčao napolje. Uprkost tome što se još ne znaju zvanični rezultati obdukcije, veruje se da je Marka ubio nezgodan udarac glavom o stepenik, usled čega mu je lobanja naprsla.

Posebno je interesantno da ovo nije prvi put da ova porodica ima posla sa policijiom – kako smo saznali, Dominik Dimić proveo je 15 meseci iza rešetaka zbog teške krađe u periodu od 2013. do 2014. godine.

Dominik DimićFoto: RAS Srbija
Dominik Dimić

Nesrećni mladić kobne noći boravio je u kafani u Grabovcu sa prijateljem, o čemu svedoče i brojni video-snimci emitovani na Fejsbuk profilima Marka R. i Andrijana Đ. Gosti su naručivali pesme, veselili se uz muziku i alkohol, ni ne sluteći da će nekolio trenutaka kasnije na stepeništu ispred kafane biti telo nesrećnog mladića…

Marko Đurić Foto: Drustvene mreze
Marko Đurić

Njegova majka za tragičnu vest saznala je kada joj je umesto sina Marka, na vrata pokucala policija.

– On je juče posle posla iz Vrnjačke Banje svratio u kafanu u selu, pored manastira Ljubostinja. Nakon toga je otišao u tu drugu kafanu, ne znam ni ja zašto. Sve do pola dvanaest uveče sam bila sa Markom u kontaktu. Nakon toga više nisam mogla da ga dobijem – ispričala nam je kroz suze Ružica.

Ružica Đurić, majka ubijenog MarkaFoto: Nenad Božović / RAS Srbija
Ružica Đurić, majka ubijenog Marka

Prema njenim rečima, oko 2 sata iza ponoći je došla policija i odvela dvojicu Markovih komšija koji su bili te večeri s njim.

– Ne znam da li je na mestu ubijen ili je umro u bolnici. Ništa ne znam… Preteško mi je. Mlađi sin mi je u zatvoru, a starija ćerka živi u Crnoj Gori. Nikog nemam pored sebe – u suzama nam je rekla Ružica Đurić.

Izvor:Blic