Radikali vređali ministarku Mihajlović u Skupštini, ona uzvratila transparentom


Sukobu je prethodila reakcija poslanice SRS Vjerice Radete na transparent „Radikalska laž“ koji je držala saradnica članice kabineta ministarke za vreme govora poslanika SRS

Za vreme prve pauze poslanica Vjerica Radeta prišla je do klupe gde je sedela ministarka i pokušala je da joj uzme transparent.

Pošto je nastavljena sednica u raspravu se uključio i poslanik radikala Milorad Mirčić sa rečima da su radikali pripremili „prigodan poklon“, a potom izvadio donji veš roze boje, i pokušao da ga uruči ministarki.

U tome ga je sprečio predsedavajući navodeći da mu ne dozvoljava da priđe klupama gde sede predstavnici Vlade i ministarka.

Uprkos opomenama, poslanica SRS-a Ružica Nikolić je prišla ministarki i otela je i pocepala transparent. 

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je novinarima u parlamentu da je tri sata slušala poslanike SRS kako govore laži o njoj a da pritom nisu govorili o zakonima koji su na dnevnom redu.

„Kad sam se javila za reč i rekla da je ono što su rekli laž, jer sam dužna da to kažem zbog građana Srbije, bila sam izložena klasičnom nasilju, i to usred parlamenta. Ne znam šta još treba da se desi da neko kaže da je ovo što se danas dogodilo klasično nasilje. Ali ja se ceo život borim protiv nasilja, pa ću se tako boriti i protiv ovog što rade poslanici SRS“, rekla je Mihajlovićeva, a navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dodala je da je u raspravi, odgovarajući na niz uvreda poslanika SRS-a rekla da je sve što su rekli o njenom privatno životu, kao i o njenoj karijeri, ogromna laž i da je na kraju svog izlaganja podigla i transparent „Radikalska laž“ nakon ponovljenog napada poslanika SRS-a.

Sednica na kojoj se razmatraju amandmani koji su podneti na izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji je nastavljena. Izvor:RTS