Radonjiev Bajern „pregazio“ Hamburg 56 razlike


Koarkapi minhenskog Bajerna pobedili su Hamburg Tauerse na svom parketu rezultatom 111:55 u prvom kolu nemakog koarkakog ampionata.


SNIzvor: B92

EPA-EFE/Raul Mart

EPA-EFE/Raul Martnez SHUTTERSTOCK OUT

Bajern je bio dominantan na otvaranju nemakog koarkakog ampionata i sa ogromnih 56 razlike pobedio Hamburg Tauerse, koje sa klupe predvodi Majk Tejlor, aktuelni selektor Poljske.

Hamburg je u prvoj deonici postigao svega 7 poena, a u drugoj samo 10 i poluvreme okonali sa tek 17 poena, dok je Bajern postigao 23 samo u prvom desetominutnom periodu.

Ve u treoj etvrtini Bajern je u jednom trenutku imao i prednost od 60 razlike (90:30). U poslednjih 10 minuta, Bajern nije eleo da dodaje gas i dopustili su Hamburgu 21 poen, dok su oni postigli 19 i koliko-toliko ublaili ovaj ubedljiv poraz.

Bajern je ponovo glavni favorit u Bundesligi, nadaju se u Bavarskoj da e imati vanu ulogu u ovogodinjem izdanju Evrolige i zbog toga su doveli veliki broj kvalitetnih pojaanja, poput nekadanjeg startnog krilnog centra Detroit Pistonsa, Grega Monroa.

Monro je utakmicu zavrio sa „dabl-dabl“ uinkom ubacivi 18 poena i uhvativi 11 skokova, ali on nije bio najefikasniji poto je Nihad edovi postigao 20 poena. Srpski reprezentativac Vladimir Lui je za neto vie od 20 minuta na parketu postigao est poena.

Izvor:B92