Razmena iskustava srpskih i ruskih revizora


Aleksej Kudrin, koji je jedan od priznatih svetskih ekonomskih stručnjaka u svetu i dugogodišnji ministar finansija Ruske Federacije, istakao je da je sprovođenjem ekonomskih reformi Srbija ostvarila izuzetne rezultate i postigla stabilnost svoje ekonomije. 

Kudrin je, kako se ističe, izrazio uverenje da će ekonomska saradnja i robna razmena Srbije i Rusije beležiti konstantan rast u godinama koje dolaze, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije. 

Ana Brnabić je pohvalila „izuzetno zalaganje“ Kudrina na unapređenju rada Računovodstvene komore Ruske Federacije, uspeh na polju digitalizacije i postizanja višeg nivoa transparentnosti. 

Premijerka je istakla da će razmena iskustava i saradnja na nivou dve institucije dati značajan doprinos ukupnom razvoju u ovoj oblasti, navedeno je ju saopštenju. 

Kudrin je istakao da je važan cilj revizorske institucije da usavrši rad državne uprave, a da je digitalizacija i upotreba savremenih tehnologija prepoznata kao efikasno sredstvo za ispunjenje ovih ciljeva. 

Kudrin je ocenio da danas i revizorske institucije prolaze kroz svoju tehnološku revoluciju i da je u tom smislu značajna razmena iskustava i znanja stručnjaka iz obe države. Izvor:RTS