„RAZVALJIVAO JE VRATA, JURIO JE ČEKIĆEM, BRANIO JOJ DA PRIČA SA BILO KIM“ Muž nožem ubadao suprugu du smrti, komšije otkrile da je GODINAMA TRPELA NASILJE


Bivši radnik „Zastave“ Jordan Aksentijević (63) zvani Brka ubio je sinoć u porodičnoj kući svoju suprugu Dragicu (56), a zatim presudio sebi. On je svoju ženu, sa kojom ima dva sina, izbo nožem, nanavši joj tri uboda u grudi, a zatim je sebi prerezao vrat i bukvalno se preklao.

Stravičan prizor je zatekao njihov mlađi sin Rade, koji je i pozvao policiju.

Kako je ispričao njegovi roditelji su ležali u lokvi krvi, bez znakova života, u staroj kući koja se nalazi u istom dvorištu u ulici Borivoja Agatonovića u naselju Kozujevo.

Krvavim pirom je tako stavljena tačka na višegodišnje porodično nasilje koje je trpela ne samo Dragica, već i ostatak porodice. Ona je zbog preke naravi svoga muža pre dve godine potražila spas i u sigurnoj kući, ali se ipak vratila Jordanu.

On je čak nasrnuo i na svoju snaju, zbog čega je sa, ženom i detetom stariji sin Mlađa napustio porodični dom.

Komšije za Jordana nemaju lepe reči.

– Ni sa kim nie govorio u komšiluku… Ni ona nije smela da priča. Nama su se samo javljali sa „dobar dan“ i ništa više. Dragica je na pijaci u Stanovu prodavala zelenu salatu, ali i to joj je branio. Poneku reč sam sa njom mogla da progovorim samo ako se sretnemo u autobusu – priča za „Blic“ komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Po njenim rečima, nasilje u porodici Aksentijević trajalo je godinama…

– Razvaljivao je vrata, urlao je, jurio je čekićem… Policija je često dolazila na njen poziv, ali se on uvek vraćao i nastavljao po starom – dodaje ona.

Kako saznajemo i od ostalih komšija, Jugoslav je snaju pre izvesnog vremena udario rukom u dvorištu. Kada je njegov sin izašao i pitao ga šta to radi, on je rekao da nije kriv i da je ona udarila njega.

Iza Jordana i Dragice ostala su dva sina, unuk i snaje.

Izvor:Blic