Sa Trampovom slikom hoće da POBEDI NA IZBORIMA


Kadi Veselji, Donald Tramp, Bilbord, PrištinaFoto: Democratic Party of Kosovo / RAS Srbija

Kadri Veselji, predsednik DPK i kandidat za kosovskog premijera, koji se u izbornoj kampanji predstavlja kao najveći fan američkog predsednika Donalda Trampa, pokušava da velikim bilbordom sa likovima njih dvojice na jednoj zgradi u Prištini izdejstvuje izbornu pobedu, piše „Njujork post“.

Transparent zahvata površinu tri sprata jedne stambene zgrade, a „NY Post“ navodi da je na njemu sa Trampom kosovski političar koji se samo jednom sreo sa američkim predsednikom i sada to pokušava da pretvori u izbornu pobedu za sebe.

Foto: Democratic Party of Kosovo / RAS Srbija

– Za razliku od mojih rivala, jedini sam kandidat koji se zalaže za promociju snažnog partnerstva sa SAD i Trampovom Belom kućom – rekao je Veselji za „NY Post„.

Veselji je, kažu, Trampa upoznao na Molitvenom doručku u Vašingtonu 2017. godine, kada je i nastala fotografija koja je iskorišćena za bilbord.

Lider DPK za list kaže da je Tramp na tom događaju „odmah prepoznao … zabrinutost za Kosovo i naš region u celini“.

„Post“ podseća da je Kosovo proglasilo nezavisnost od Srbije 2008. koju je, kako navode, priznalo više od 100 zemalja, uključujući SAD, i ukazuje da Srbija i još pet zemalja EU to odbijaju.

Za promociju je korišćena fotografija iz 2017. godineFoto: Facebook
Za promociju je korišćena fotografija iz 2017. godine

List piše da je Veselji bio jedan od osnivača i vođa OVK i šef Kosovske obaveštajne službe (ŠIK).

Pišu i da je njeov glavni protivkandidat na predstojećim izborima Vjosa Osmani, prva žena kandidat za premijera, inače, funkcionerka Demokratskog saveza Kosova.

Napominju i da Osmanijeva ima veze sa SAD, gde je diplomirala na Pravom fakultetu Univerziteta u Pitsburgu.

Izvor:Blic