SRS kritikuje Pokrajinsku vladu što troši milione na razne projekte a ne ulaže u sport i omladinu


SRS kritikuje Pokrajinsku vladu što troši milione na razne projekte a ne ulaže u sport i omladinu

Srpska radikalna stranka (SRS) kritikovala je danas vlast u Vojvodini zbog toga što iz pokrajinskog budžeta ne izdvaja dovoljno za oblast sporta i omladine i optužila je da „troši milione“ na programe i projekte koji nemaju nikakvu upotrebnu vrednost.

„Sa bednim godišnjim budžetom od 450 miliona dinara, rad Sekretarijata za sport i omladinu je osudjen na propast. Skandal bez presedana je što grad Novi Sad ima 2,5 puta veći godišnji budžet za sport i omladinu, u odnosu na AP Vojvodinu. Dok (pokrajinski premijer) Igor Mirović čisti fasadu zgrade Banovine za 40 miliona dinara i zasipa milionima fantomske NVO, novoformirane ‘medije’ i izmišljene fondove i agencije, za oblast sporta i omladine nema novca u pokrajinskom budžetu“, izjavio je na konferenciji za novinare predsednik poslaničke grupe SRS u Skupštini Vojvodine Djuradj Jakšić.

On je rekao da od izgradnje sportsko-rekreativnog centra na Letenci nema ništa, jer za to nema novca u budžetu Vojvodine.

„Koliko su stvari u AP Vojvodini dovedene do apsurda najbolje svedoči sledeći podatak za razvoj sportske infrastrukture, koja podrazumeva održavanje i opremanje sportskih objekata, fiskulturnih sala i trenažnih centara na prostoru čitave Pokrajine je opredeljeno mizernih 66 miliona, dok je privatnoj firmi ‘Egzit festival’ naprednjačka vlast u prošloj godini isplatila 52 miliona dinara. Umesto da obezbedi uslove da se deca bave sportom, naprednjaci u Pokrajini finansiraju festival droge“, rekao je Jakšić.

On je dodao da se radikali protive trošenju stotina miliona dinara iz pokrajinskog budžeta na programe i projekte koji predstavljaju „čist promašaj“, jer ne doprinose boljem i kvalitetnijem životu gradjana koji žive na prostoru severne pokrajine.

„Poslednji biser je kompletno renoviranje sale Skupštine i uvodjenje, novog, takozvanog E-parlamenta. Preko 90 miliona dinara će biti izdvojeno za ovu budalaštinu. Postojeći sistem u Skupštini APV je potpuno funkcionalan i obezbedjuje uslove za nesmetan rad poslanika. Pametnije i korisnije bi bilo da su ova sredstva usmerena na razvoj sporta i omladine, koji su na margini u AP Vojvodini“, dodao je Jakšić.

Izvor:Beta