UniCredit Banka najbolja prema ‘Juromaniju’


UniCredit Banka najbolja prema 'Juromaniju'

Unikredit (UniCredit) banka je po Anketi o finansiranju trgovine 2020. koju je sproveo časopis „Juromani“ (Euromoney) proglašena za najboljeg globalnog pružaoca usluga u zapadnoj, Srednjoj i Istočnoj Evropi u kategorijama „Sve usluge“, „Savetovanje“, „Finansiranje/Plaćanje“, „Sveukupno izvršenje“ i „Proizvodi“.

To istraživanje koje se sprovodi devet godina, prikuplja informacije više od 7.000 korporativnih klijenata.

Unikredit banka je saopštila da se njen uspeh „bazira na odličnom poznavanju ključnih evropskih tržišta i izvanrednoj stručnosti u razvoju i plasiranju proizvoda“.

Unikredit je proglašen za tržišnog lidera u Srbiji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Madjarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Hrvatskoj i Turskoj.

Anketa „Juromani“ je, pored Srbije, istakla Unikredit u kategoriji „Sve usluge“ kao najboljeg pružaoca usluga u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Madarskoj, Italiji, Rumuniji, Slovačkoj i Hrvatskoj.

„Veoma smo ponosni na ove rezultate“, rekao je direktor Globalnog transakcionog bankarstva u Unikredit banci Srbija Aleksej Janijev.

„Dokaz da idemo u dobrom pravcu je i to, što su nas upravo klijenti, treće godine uzastopno, prepoznali kao prave partnere u okviru istraživanja magazina Juromani“, rekao je Janijev.

Unikredit banka je saopštila da nastavlja da ulaže u inovacije finansiranja trgovine, prvenstveno putem portala za klijente „Trade Finance Gate“, da rešenja prilagodi njihovim potrebama.

Izvor:Beta