Velikovi pred Trento: Ne treba da diemo euforiju


Kapiten koarkaa Partizana Novica Velikovi, pred me Top 16 faze Evrokupa, izjavio je da ne treba da se die euforija posle serije dobrih partija i pobeda.


SNIzvor: B92, Tanjug

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Crno-beli u sredu od 19 sati igraju drugi me u drugoj fazi Evrokupa protiv Trenta.

Izabranici Andree Trinkijerija na gostovanje idu posle dve vane pobede protiv Virtusa, kojom su otvorili Top 16 fazu Evrokupa i Cedevite Olimpije u ABA ligi.

„Mislim da su utakmica protiv Cedevite i ut koji je Ogi (Ognjen Jaramaz) ubacio u jednu ruku i opomena. Vodili smo 12 razlike i protivnik je uspeo da se vrati. Prava i zrela ekipa ne treba uopte da die euforiju posle nekih dobrih perioda. Imali smo priliku da treniramo u Beogradu, poto smo prvi deo sezone maltene stalno bili na putovanjima. Sve su to rezultati dobrog treninga i odmora bez putovanja“, rekao je Velikovi novinraima pred put u Trento.

Krlini koarka Partizana objasnio je i koliki bi znaaj za ekipu imao eventualni trijumf u Italiji.

„to se tie utakmice u Trentu, ako uspeo da dobijemo tamo, kreemo sa 2-0. Mislim da e se trijumf protiv Virtusa vrednovati jo vie ako uspemo da zavrimo pobedom u Trentu. Prve dve ekipe protiv kojih igramo u Evrokupu imaju izrazite igrae na koje treba da se obrati posebnu panja. entile ima poene u rukama, veliki je bek. Imamo i mi momke koji mogu da pariraju. Jedan igra ne ini jednu ekipu, ali je svakako za respekt. Na svom terenu e gledati prue najbiolju partiju i da dobiju utakmicu. Spremiemo se da ih onemoguimo u njihovim zamislima“.

U odnosu na prvu fazu takmienja u Evrokupu i start u Top 16, Partizan u meu protiv Trenta ima ulogu favorita.

„To je igranje ko je favoti ko nije… Svi danas znaju da igraju koarku. Imaju dosta stranaca i sigurno oslanjaju na njih. Svako u tih 40 minuta mode da odigra izvanrednu partiju. Uloga favorita, okej ako je nama. Idemo na gostujui teren i svakako emo pokuati da smanjimo njihove napadake opcije i da odbranom doemo do trijumfa“, zakljuio je Velikovi.

Izvor:B92